Megújult a 168 Óra, a hetilap címlapját ezentúl képzőművészek készítik

2021. február 4. – 09:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 168 Órát az egyik legolvasottabb sajtótermékké szeretné alakítani az ősszel érkezett új tulajdonos, Milkovics Pál, aki egy októberi interjúban arról is beszélt, hogy dolgoznak egy „innovatív online platformon” is. Ez az innovatív online platform lehet az, amiről a 168 Óra csütörtöki sajtóközleménye szól: a korábbi 168ora.hu 168.hu néven működik tovább, és a jövőben a printhez képest saját tartalommal jelenik meg, önálló hírportálként működik, többek között élő videós közéleti műsorokkal és közismert műsorvezetőkkel. A sajtóközleményben azt írják, hogy „a weboldal friss híreket, videókat, a megújult hetilap pedig kivételes olvasmányélményt kínál”.

De kicsoda is Milkovics Pál, a 168 Óra új tulajdonosa? Portrénkat itt olvashatja róla.

A hetilap címlapjait ezentúl magyar képzőművészek készítik (ezekből animációk is lesznek): az első egy rakétaként feltűnő vakcinát ábrázol. Megváltozott a borítón a tördelés, a papír és annak mérete is. Makai József, a 168 Óra főszerkesztője szerint a szerzők a legváltozatosabb műfajokban írhatnak cikkeket és véleményeket (riport, interjú, elemzés, tárca, novella, vers stb.), de azt szem előtt kell tartaniuk, hogy főként élményt, aktuális, érdekes olvasmányokat kínálnak. „Az új külső ellenére az alapállás nem változik: továbbra is kritikus, az emberi jogok és a szabadság, valamint a saját értékeink mellett kiálló lapot kívánunk írni” – mondta el Makai.

Fotó: 168 Óra
Fotó: 168 Óra

Az online felületen a napi híreken kívül egy 12 órás élő műsorfolyam is fut majd, ennek első eleme Fiala János Keljfeljancsi című műsora, amit az ATV-től hozott el, többhetes konfliktus után. Akkor a Telexnek azt mondta: a vezetőségnek problémája volt a műsorvezetői stílusával, sokat panaszkodtak rá a vendégek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!