Hirtelen eltűnt a könyvesboltok kínálatából Kepes András sikerkönyve

2021. január 28. – 21:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Novemberben még csak a Bookline Top50 a sikerlista 2. helyén állt, a decemberi értékesítési versenyt már meg is nyerte, a Libri nemrég még Google-hirdetésben is kínálta, most azonban egyetlen nagy magyar könyvkereskedőnél sem kapható Kepes András legutóbbi könyve, A boldog hülye és az okos depressziós (a múlt év végén megjelent, 250 oldalas keménytáblás könyvnek a kiadója is a Libri volt).

„A keresett oldal jelenleg nem elérhető” – olvasható a líra.hu-n, ha a könyv linkjére megyünk. „A termék nincs raktáron” – olvasható a libri.hu-nak azon a linkjén is, amire a Google-hirdetés visz (meg a nem hirdetéses linkjén is). A Bookline szűkszavúan csak annyit közöl, hogy „Nem kapható”, az alexandra.hu-n, ahol délután még elérhető volt, a „Jelenleg nem rendelhető” felirat fogadja a vásárolni szándékozót, míg a Könyvtündéren „jelenleg nem kapható”.

A libri.hu még most is hirdeti a forgalomból a szerző kifejezése szerint „eltüntetett” könyvet
A libri.hu még most is hirdeti a forgalomból a szerző kifejezése szerint „eltüntetett” könyvet

(Frissítés: Mint arra több olvasónk is felhívta a figyelmet a cikk megjelenése után, a könyv ebook-formában még kapható a Líra és a Libri oldalán is elérhető.)

A különös esetben – mert a könyvek ilyen összehangolt eltűnése aligha magyarázható azzal, hogy mindenhol az utolsó példányig elfogyott a kötet – további furcsaságot jelent a szerző egy csütörtök délutáni Facebook-posztja. Amelyből az derül ki, hogy a könyve sorsával kapcsolatban korábban is posztolt, kettőt is, de „a Libri-Bookline arra kért, töröljem a velük kapcsolatos két posztomat”. Hogy a könyv nem elfogyott, hanem más áll a háttérben, arra utal az a félmondata, miszerint a könyvet „eltüntették” a boltokból és a sikerlistákról.

A törölt posztokról, illetve a könyvvel kapcsolatos különös események hátteréről megkérdeztük Kepes Andrást, aki egy, korábban a Librihez kötődő személy nevét adta meg azzal a megjegyzéssel, hogy „ő tud beszámolni, ha akar, a háttérről, ami idáig fajult”. Az általa megnevezett személyt emailben és sms-ben is kerestük, de a cikk megjelenéséig nem reagált az üzeneteinkre.

Az esetről péntek délelőtt nyilatkozatot adott ki a Libri. Az üggyel kapcsolatos fejleményekről szóló új cikkünket, benne a kiadó nyilatkozatával, itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!