Idén sem rendezik meg az Egyesült Királyság legnagyobb zenei fesztiválját, a Glastonburyt

2021. január 21. – 14:35

Másolás

Vágólapra másolva

A Glastonbury fesztivál szervezői egy rajongóknak írt üzenetben jelentették be, hogy ahogy 2020-ban, úgy 2021-ben sem tudják megrendezni az eseményt a járványhelyzet miatt.

A hagyományosan júniusi dátummal futó fesztivál, ami az angoloknak olyasmi, mint nekünk a Sziget, már tavaly is ötvenéves születésnapjára készült, de ezt most megint el kell tolniuk egy évvel. „Számunkra is világossá vált, hogy minden erőfeszítésünk ellenére ebben az évben nem tudjuk megrendezni a fesztivált. Nagyon sajnáljuk, hogy mindannyiótokat cserben hagyjuk” – idézte a szervezőket a Variety. A fesztivál idén is a járványhelyzet miatt marad el, az Egyesült Királyságban továbbra is nagyon sok a fertőzött, és szerdán regisztrálták az eddig legtöbb egy napra jutó koronavírusos halálesetet, 1820-at.

A szervezők azt is felajánlották, hogy akik még 2019 októberében igényeltek jegyet a 2020-as fesztiválra, és továbbra is benntartják 50 fontos letétjüket, akkor biztosan részt vehetnek a 2022-es fesztiválon.

A tavaly elmaradt eseménynek Kendrick Lamar, Taylor Swift és Paul McCartney voltak többek között a húzónevei, de 2020 márciusában már le is mondták a szervezők a fesztivált. Pótlékként a BBC vetítette a legemlékezetesebb Glastonbury-koncertfelvételeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!