Egy nappal a téves halálhíre után meghalt Tanya Roberts, a korábbi Bond-lány

2021. január 5. – 19:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden, 65 éves korában meghalt Tanya Roberts amerikai színésznő, akit leginkább a James Bond: Halálvágta című 1985-ös film Bond-lányaként lehet ismerni. Roberts halálhíre már hétfőn megjelent, ám később kiderült, hogy ez tévedés, a színésznőt súlyos állapotban kezelték egy Los Angeles-i kórház intenzív osztályán, írja a Guardian.

Roberts december 24-én, kutyasétáltatás közben esett össze. Férje, Lance O'Brien korában azt mondta a Pingelnek: kezében tartotta feleségét, és „úgy tűnt neki, hogy már eltávozott”. Eredeti nevén Victoria Leigh Blum modellként kezdte karrierjét, és tévéreklámok után kezdett a filmezésbe az 1970-es években. Több kisebb szerepe mellett Bond-lányként lett híres Roger Moore partnereként, a filmben Stacey Sutton geológust alakította. Ezután szerepelt A vadak urában, az egyik főhőst alakította a Charlie angyalai-tévésorozatban, a Sheena, a dzsungel királynője filmmel pedig elkészítettek vele egy női Tarzan-filmet is.

Később Roberts arra panaszkodott, hogy őt is elérte a „Bond-lányok átka”, vagyis hiába kapott ilyen kiemelt szerepet, később nem tudott igazán betörni Hollywoodban, amihez az is kellett, hogy a Halálvágta a maga idejében nem volt akkora siker, mint ami egy Bond-filmtől várható.

Egy ismerőse megerősítette, hogy Roberts nem kapta el a koronavírust, a halálát nem ez okozta, és nem tudnak arról, hogy komolyabb betegsége lett volna.

A Telex legfrissebb híreit itt találja >>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!