Meghalt Tanya Roberts, a Halálvágta Bond-lánya

2021. január 4. – 06:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

65 éves korában elhunyt Tanya Roberts színésznő, akit leginkább a James Bond: Halálvágta című 1985-ös film Bond-lányaként lehet ismerni. A színésznő kutyasétáltatás közben esett össze december 24-én szenteste. A Hollywood Reporternek a színésznő egy közeli ismerőse megerősítette, hogy a nő nem a Covid miatt halt meg, és nem volt semmi komolyabb betegsége sem. A halál pontos oka egyelőre ismeretlen.

Eredeti nevén Victoria Leigh Blum modellként kezdte a karrierjét, és tévéreklámok után kezdett a filmezésbe a '70-es években. Több kisebb szerepe mellett a legfontosabb munkája egyértelműen a Roger Moore főszereplésével készült James Bond: Halálvágta volt 1985-ben, amelyben Stacey Suttont alakította. Ebben a filmben játszotta el Roger Moore utoljára James Bond karakterét, de főgonoszként Christopher Walken is felbukkan.

Később Roberts arra panaszkodott, hogy őt is elérte a „Bond-lányok átka”, vagyis hiába kapott ilyen kiemelt szerepet, később nem tudott igazán betörni Hollywoodban, amihez az is kellett, hogy a Halálvágta a maga idejében nem volt akkora siker, mint ami egy Bond-filmtől várható.

Fotó: Alison Doody, Fiona Fullerton, Roger Moore és Tanya Roberts a Halálvágta forgatásán 1985-ben.Fotó: Fox Photos / Stringer, Getty
Fotó: Alison Doody, Fiona Fullerton, Roger Moore és Tanya Roberts a Halálvágta forgatásán 1985-ben.Fotó: Fox Photos / Stringer, Getty

Később azért voltak ismertebb szerepei, például benne volt A vadak urában, az egyik főhőst alakította a Charlie angyalai-tévésorozatban, a Sheena, a dzsungel királynője filmmel pedig elkészítettek vele egy női Tarzan-filmet is. A legutolsó igazán ismert munkája az Azok a 70-es évek show volt, hat évad alatt 81 részben szerepelt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!