Tüsszentő, a műfogsorát is elvesztő hölgy Banksy legújabb alkotása

2020. december 10. – 16:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világ legismertebb anonim street-art művésze, Banksy újra alkotott. Csütörtök reggel egy bristoli ház falán jelent meg egy, az ő stílusjegyeit magán viselő, stencilezéssel készült alkotás. A mű egy idős, fejkendős nőt ábrázol, akinek tüsszentés közben még a műfogsora is kirepül a szájából.

Dale Comley abban az utcában lakik, ahol az alkotás megjelent az egyik ház falán. A BBC-nek azt mondta, hogy reggel 7 óra körül éppen kávét főzött, amikor arra lett figyelmes, hogy egy nagydarab, esőkabátos srác felállványozta az épületet. Először azt hitte, csak egy nagyon lelkes munkásról van szó, aki korán kezdi a napját. Egy órával később aztán azt vette észre, hogy egyre többen állnak meg nézelődni a ház előtt. Az alkotás híre gyorsan terjedt a városban, többen emiatt keresték fel a Vale Street és a Park Street sarkán lévő házat.

Ugyanakkor Banksy egyelőre nem hitelesítette ezt az alkotást az Instagram-oldalán, mint ahogy azt egyébként tenni szokta. (Frissítés: Megtörtént, csütörtök délutánra már felkerültek a képek.) A festményt már letakarták egy plexivel, hogy megóvják az esetleges rongálásoktól. Banksy legutóbb Nottinghamben alkotott, ott egy kerékpárgumival hulahoppozó kislányt festett egy szépségszalon falára. Nem sokkal később aztán eltűnt előle az évekig ott felejtett biciklironcs.

A titokzatos Banksyről csak keveset tudni biztosan, az elfogadott történet szerint az 1990-es években szülővárosában, Bristolban kezdett el vonatokat és falakat lefesteni, és nem sokkal később művei a világ szinte minden részén megjelentek már.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!