Bicikligumival hulahoppozó kislányt festett Banksy egy nottinghami szépségszalonra

2020. október 18. – 15:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Banksy, a titokzatos angol utcaművész megerősítette, hogy egy nottinghami házfalon lévő, kerékpárgumival hulahoppozó kislányt ábrázoló kép az ő alkotása.

A mű egy szépségszalon falán bukkant fel kedden, a fal előtt, egy lámpaoszlopnak döntve egy kerékpár áll, aminek hiányzik a hátsó kereke. A szalon vezetője, Surinder Kaur a The Guardiannek azt mondta, hogy a romos bicikli akkor került a lámpaoszlop mellé, amikor a graffiti a falra.

A helyi hatóság órákon belül megérkezett, és az alkotás védelmében egy műanyag lapot erősítettek a graffiti elé, de vandálok gyorsan telefirkálták a műanyagot. „Mindenki izgalomban van, sokan jönnek ide, hogy megnézzék a képet. Nem tudjuk, hogy valódi-e, de csodálatos a festmény” – mondta Surinder Kaur.

Banksy alkotása Nottinghamban 2020. október 17-énFotó: Carl Recine / Reuters
Banksy alkotása Nottinghamban 2020. október 17-énFotó: Carl Recine / Reuters

Banksy szombaton a közösségi médiában közzétett egy képet a hulahoppozó kislányról, ezzel véget vetett a találgatásnak, hogy ki lehet az alkotó. A rejtőzködő utcaművész eddig aukción legdrágábban elkelt képe a Devolved Parliament volt, ezen csimpánzok ülnek a brit törvényhozás alsóházában. Ezért az alkotásért tavaly 9,9 millió fontot (3,9 milliárd forintot) fizetett a győztes licitáló. (MTI)

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!