Pécsi Ildikó legismertebb alakításai

2020. december 5. – 12:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai-díjas színésznő december 5-én gödöllői otthonában meghalt. Ebben a cikkben négy, kifejezetten emlékezetes alakítását idézzük fel.

Az aranyember (1962)

A legelső magyar szélesvásznú filmben, az 1962-ben bemutatott Az aranyemberben is nagy szerepet kapott: Tímár Mihály szerelmét, Noémit alakította 22 évesen.

Kabaréjelenetei Antal Imrével (1980-as évek)

A szilveszteri kabarék jellemző epizódjai voltak Pécsi Ildikó és Antal Imre bohózatai. A Borsnak adott interjúban két éve a színésznő azt mondta, imádott Antal Imrével játszani. „Csoda volt vele együtt dolgozni, és egyben nagy felelősség. Hihetetlen agya volt, fotografikus memóriája. Az egész forgatókönyvet tudta, a stáb minden tagjának feladatát, mindenkinek a szövegét” – fogalmazott és a Néma Levente vicces feldolgozását emelte ki kedvenceként.

Az indul a bakterház (1980)

„Taknyon tenyerellek” – fenyegette többször is Bendegúzt Csámpás Rozi, azaz Pécsi Ildikó az Indul a bakterház című, kultfilmmé nemesült vígjátékban.

A Linda sorozat Klárája (1980-as évek)

„Bééééééla!!!!”- üvöltötte a Pécsi Ildikó által megformált Klára rendszeresen élettársának, Bodrogi Gyula karakterének a Linda című sorozatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!