Lovasi András a raktárkoncertes pénzéből is támogat 14 feltörekvő zenekart

2020. december 1. – 00:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen 14 zenekart támogat pályázati pénzéből Lovasi András, a Kiscsillag zenekar frontembere. A zenész a raktárkoncertes támogatási összegéből, sőt, annak kétszereséből pályakezdők stúdiófelvételeit finanszírozza, derül ki a Facebook-bejegyzéséből.

Lovasi a közleményében azt írja, eredetileg úgy tervezte, hogy a Kiscsillag raktárkoncertjéért kapott 1 millió forintból néhány együttes felvételeire ad lehetőséget stúdiójában, ám a pályázat sorsa másképp alakult. 376 hanganyag érkezett be hozzá, amik közül nagyon nehéz volt kiválasztania a legjobbakat. A pályaművek feldolgozása után, amely a tervezett egy hét helyett másfél hónapot vett igénybe, a Lovasi vezette zsűri végül úgy döntött, hogy 14 együttes számára biztosítanak stúdióidőt. További 12 együttes pedig 50 százalékos áron veheti igénybe az LA Gardens stúdió szolgáltatásait, ha élnek ezzel a lehetőséggel.

Így az össznyeremény a tervezettnek több mint a kétszerese, összesen 2 és fél millió forint lett.

Lovasi fő szempontja a szellemes-érdekes hanganyagok kiválasztása mellett nem titkoltan az volt, hogy olyanok kapjanak stúdiózási lehetőséget, akiknek ebben még nincs tapasztalata, vagy erre még nem volt lehetősége. Így főként olyanokat választottak, akik még pályakezdők, és akiknek a stúdiófelvétel elkészítése komoly lökést jelenthet a pályán. Különösen a zeneipart jelenleg sújtó járványhelyzetben. A kiválasztott 14 zenekar mindegyike három nap stúdióidőt kap, melyet tetszőlegesen tölthetnek el Lovasi stúdiójában – felvétellel vagy felvétellel és utómunkákkal.

  • A nyertesek: Gidmin'Rém; Bajdázó; Temesi Blanka; Abigél; Meteo; The Whatevers; Sauropoda; ABEL marton nagy; Kontraszt; Kései kitérő; Fodor Dávid; Hold utca; Rekamié; Legbelsőkör.

Az LA Gardens stúdió Facebook-oldala beszámol majd a nyertesek stúdiómunkálatairól, a győztesek dalgyűjteményét pedig egyfajta virtuális válogatáslemezként Lovasi András mutatja majd be a Facebookján valamikor 2021-ben. A budapesti Központ klub jelezte, hogy amint a lehetőségek adottak lesznek, szívesen biztosítanak fellépési lehetőséget néhány pályázónak, akik egyébként bekerültek a Fishing On Orfű szervezőinek látókörébe is.

A raktárkoncertekkel a kormány a Covid-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került könnyűzenei iparágat próbálja segíteni, ám a lebonyolítás körül akadnak megmagyarázhatatlan furcsaságok. Mivel ez a program a közvélemény szeme előtt zajlik, most jól látszik, hogy az állam hogyan téríti el a piaci alapú rendezvényszervezést a NER-cégek felé, és hogyan rendeli alá a szakmai kérdéseket a területszerzésnek. Minderről bővebben ebben a cikkben írtunk.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!