Streamelt előadásokra áll át az Örkény Színház

2020. november 5. – 12:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Az Örkény István Színház a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a járvány második hulláma miatt november 5-től az előadásaikat csak streamelt formában láthatják a nézők. A nézőtérre már megváltott jegyeiket visszaváltják, valamint a streamelt előadásaik számát is megnövelik, stream-repertoárjukat folyamatosan bővítik. Terveik szerint az előadásokat a járvány elültéig csak ilyen formában láthatják a nézők.

„Maguk az előadások átalakulnak némiképp, hogy egymást se veszélyeztessük. Kizárólag élő előadást tervezünk közvetíteni. Felvétel csak akkor jön szóba, ha mi magunk sem léphetünk az épületbe. Reméljük, hogy odáig nem jutunk el” – írja az Örkény István Színház.

A kaposvári Csiky Gergely Színház is alkalmazkodik az új járványügyi intézkedésekhez. Ők azt írják Facebook-oldalukon, hogy csütörtök reggel óta azon fáradoznak, hogy létrehozzák azt a nézőteret, amely a legutolsó határozat szerint lehetővé teszi a színházlátogatást. „Az előírt szabályok szerint kötelező betartani a 1,5 méter távolságot, így minden 3. vagy 4. székben lehet csak ülni. Egymás mellett egy háztartásból érkezők sem ülhetnek” – írják, valamint:

  • érkezéskor testhőmérsékletet mérnek, és arra kérik a nézőket, hogy érkezéskor is tartsák be a megfelelő távolságokat,
  • a maszk viselése a színházban tartózkodás alatt végig kötelező,
  • amikor csak lehet, a nézők használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket,
  • a színház szellőztetése, fertőtlenítése folyamatos lesz,
  • arra kérik a nézőket, hogy a beléptetés zavartalan lebonyolítása érdekében érkezzenek időben.

Kedden jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a kormány új járványügyi intézkedései szerint a rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni, maszk használata kivétel nélkül kötelező. Szerdán még több színház azt írta az oldalán, hogy az új kormányrendelet miatt újra kell tervezniük, ma pedig az Orlai Produkciós Iroda a Facebookon bejelentette, hogy a Belvárosi Színházba meghirdetett előadásaik elmaradnak – írja a 24.hu.

„A jelenlegi drámai vírushelyzetben nem hiszünk a fél- vagy harmadmegoldásokban, nem hisszük, hogy a látszatintézkedésekkel a járványveszély csökkenthető”

– fogalmaztak.

A már meghirdetett előadások pótlásáról a járványhelyzetet érintő intézkedések feloldása után adnak majd tájékoztatást, addig türelmet és megértést kértek.

Az offline színházlátogatásból kimaradóknak sem kell azonban a jövőben színházi élmény nélkül maradniuk: ezt hivatott biztosítani az eszinhaz.hu, ahol élő előadásokat és rögzítetteket szintén lehet nézni, illetve a Radnai Márk rendező nevéhez fűződő SzínházTV is. Utóbbi november 12-én debütál a Jurányi Ház Egy őrült naplója című darabjával – írja a 24.hu.

> > > > > A Telex legfrissebb híreit itt találja > > > > >

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!