A legtöbb színház még újratervez, máshol random döntik el, melyik sor ülhet be az előadásra

2020. november 4. – 14:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden jelentette be Orbán Viktor, hogy a kormány új járványügyi intézkedései szerint a rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni, maszk használata kivétel nélkül kötelező. Gulyás Gergely szerdán azzal a gondolattal egészítette ki a bejelentést, hogy a színházak „meg tudják oldani, hogy visszaadják a hónapokkal ezelőtt megvásárolt jegyeket, vagy több előadást tartanak.”

A rendelet új kihívást jelentett a színházaknak, hirtelen kellett dönteniük a közelgő előadások sorsáról. Az sem volt világos, hogy az egy háztartásban élőkre hogyan vonatkozik ez a szabály, a Centrál Színház értelmezése alapján például az egymás mellé szóló jegyű családtagoknak is ki kell hagyniuk a három széknyi helyet (maguk mellett és maguk mögött is):

A legtöbben még újraterveznek

Az új rendelkezések hatását, lebonyolítását át kell gondolnunk, amihez egy kis időre lesz szükségünk. Ehhez kérjük türelmüket és köszönjük megértésüket!

-írja a Radnóti Színház és hozzá hasonlóan több tucat színház oldala. A cikk megjelenésének idején a legtöbb fővárosi és vidéki színház, köztük

  • például az Örkény, a Katona, a Belvárosi, a Radnóti, az Átrium vagy a Thália Színház;
  • Az Operett Színház (ahol a szerdai és csütörtöki előadások elmaradnak);
  • illetve vidéken a kecskeméti Katona József vagy a Győri Nemzeti

is arról írtak, hogy az új kormányrendelet miatt újra kell tervezniük a helyzetet, ezért a nézők türelmét kérik. Jellemző probléma náluk, hogy a már közelgő előadásokra elkeltek a jegyek, de ezt még két és nem három hely kiadásával árusították: így többet is adtak el, mint amennyit az új rendelet értelmében lehetne.

Jelentkezési sorrend, random generátor

Van, ahol már születtek döntések és átmeneti megoldások, a budapesti Vígszínház a ma esti előadását regisztrációs sorrendhez kötötte, ahogy írták

A megváltott jegyek száma meghaladja a csökkentett nézőtéri befogadóképességet, ezért a részvételt kénytelenek vagyunk regisztrációhoz kötni a belépőjeggyel már rendelkező nézőink számára. Ha szeretnék a megváltozott körülmények között is megnézni az előadást, kérjük, ma 15.00 óráig jelezzék ezt a jegykezeles@vigszinhaz.hu email címen.

Máshol, például a Szegedi Nemzeti Színházban nemes egyszerűséggel azok látogathatják az előadást, akiknek a színház által megadott helyre szóló jegyük van, például a Nagyszínház Orwell-előadása esetén a földszint első, negyedik, hetedik és tizedik sorában ülő nézői elmehetnek az előadásra, míg a többieket nem engedik be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!