Fosszíliát neveztek el a Rothadó Krisztus zenekarról

2020. november 4. – 00:24

Másolás

Vágólapra másolva

A görög Rotting Christ metálzenekar tagjairól neveztek el egy újonnan felfedezett kövületet, írja a Blabbermouth. A kígyókarúakból származó fosszíliát a luxemburgi Természettudományi Múzeum kutatói fedezték fel, és „Brezinacantha Tolis”-nak keresztelték el a „Rothadó Krisztus” zenekart alkotó Tolis-fivérek tiszteletére.

Ha esetleg nem ismerné a zenekart, itt meghallgathatja az egyik legismertebb számukat:

„Legmélyebb köszönetem a paleontológiai közösségé, különösen Dr. Ben Thuy-é és Dr. Lea Numbergeré, hogy elneveztek egy fosszíliát rólam! Ez az egyik legnagyobb megtiszteltetés, amit magánemberként és zenészként valaha kaptam”

– mondta Sakis Tolis, aki szerint ez újabb erőt adott neki ahhoz, hogy tovább zenéljen „ezekben a vad időkben”.

„Amikor először megláttuk ezt a fosszilis kígyókarút, azonnal tudtuk, hogy valami nagyon izgalmasat fedeztünk fel” – mondták a kutatók. Ben Thuy és Lea Numberg pedig egyesíteni akarták a faj elnevezésében a tudomány és a zene iránti közös szenvedélyüket – ezért döntöttek kedvenc bandájuk tagjai mellett.

„Ez az új kövület egy olyan állatból származik, ami sötét, mérgező környezetben élt egy ősi óceán mélyén, és holt elődjeinek maradványaiból táplálkozott. Ez tiszta black metál!”

– magyarázták a kutatók, akik szerint a zenészek „most kaptak egy kis darabot a halhatatlanságból, mert a tudományos rendszer nevei az örökkévalóságig élnek”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!