Demeter Szilárd zenekara is fellép a saját intézménye által támogatott rendezvényen

2020. október 26. – 15:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) is támogatja azt a zenei rendezvényt, ahol fellép többek között Demeter Szilárd zenekara is. Az eset azért furcsa és tűnik egyértelműen összeférhetetlenségnek, mert Demeter a PIM főigazgatója, és az NKA egyik bizottsági tagja.

Az 1Kárpát-medence Fesztivált az A38-on tartják négy napon keresztül, ahová már jó ideje befészkelte magát Demeter a PIM-mel. A koncepció szerint határon túli kötődésű zenekarok lépnek fel a november 5-8. között zajló rendezvénysorozaton. Érkeznek együttesek Erdélyből és a Felvidékről is, illetve fellép Lajkó Félix és DJ Palotai is.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A fellépők között szerepel még a Loyal (vagy Loyal Apples' Club) zenekar is, amelynek tagja az egyébként erdélyi származású Demeter is, illetve Megadja Gábor, a kormánymédia egyik kedvelt beszélő feje, és a PIM-főigazgató tanácsadója. A zenekar Facebookja szerint a együttes kapcsolattartója Dénes Adél, aki nem mellesleg a PIM által szerkesztett, közpénzből fenntartott Hajónapló nevű kulturális felület egyik szerkesztője is. Demeter nem olyan régen egy nagyon hasonló dologgal hívta fel magára a figyelmet: díjat kapott egy zenei rendezvényen, amit az általa vezetett PIM-en keresztül támogatott az állam.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!