Bodrogi Gyula: Római katolikusan játszani? Ezt még tréfának is ízléstelennek tartom

2020. október 26. – 13:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem szabad a színházi szakmát szembeállítani saját magával – erről beszélt Bodrogi Gyula a Heti Naplónak adott interjúban, amelyet a Hvg.hu vett észre.

Bodrogi a nemzet színésze, a Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színház társulatának tagja. Szerinte a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításának tervéről először a nemzet színészeit kellett volna megkérdezni, akik már akkor, hónapokkal ezelőtt elmondták volna, hogy nem megfelelőek a Vidnyánszky-féle kuratórium tervei.

Bodrogi bele se mer gondolni abba, hogy ez az egész a politikáról szól, mert akkor szerinte „abba kell hagyni a szakmát”. „Akinek politikai gondolatai vannak a színházról, az egész más szakmát kell, hogy válasszon!” – tette hozzá. Bodrogi istenhívő embernek tartja magát, de azt mondta: „Római katolikusan játszani? Ezt még tréfának is kicsit ízléstelennek tartom a vallással szemben.” Nagyon rosszul érzi magát a kialakult helyzettől, „szabályszerűen vérzik a szívem, hogy kívülről, a néző ezt kapja már nem tudom mennyi ideje” – mondta Bodrogi.

A műsorban megkérdezték Hernádi Juditot is, aki szerint nagyon tehetséges emberek vannak mindkét oldalon, de aki sérelemmel rendelkezik, az már valahol hibának számít. „Nem lehet sérelemből élni és művészetet csinálni” – mondta. Szerinte az SZFE diákjai nemzedéki győzelmet aratnak.

Az SZFE helyzetéről és harcáról itt írtunk bővebben, a hallgatók és az oktatók pedig itt meséltek nekünk arról, miért állnak ki az egyetem mellett:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!