Könyvkiadók egyesülete: Dúró Dóra mintha nem is tudná, mi van a könyvekben, csak darál és vág

2020. október 9. – 17:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dúró Dóra második könyvmegsemmisítő akcióján van túl és újabbakat tervez. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szerint amit a parlamenti képviselő művel, az nevetséges, de egyben veszélyes is.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) két tiltakozó nyilatkozatot adott ki az elmúlt napokban. Miután Dúró Dóra a Meseország Mindenkié után újabb mesekönyvet tépett szét, Gál Kati, az egyesület elnöke nyilatkozott a Telexnek:

„Lesz egy Dúró Dóra könyvespolca, ahol össze fogja gyűjteni a világirodalomból mindazt, amiről azt hallotta, hogy baj van vele? Mintha nem is nagyon tudná, hogy mi van benne, csak darál és vág. Nem vagyok benne biztos, hogy ismeri a súlyát a cselekedeteinek, inkább egy bábunak tűnik, akit mozgatnak.

Úgy látom, ez már kezd átfordulni nevetségesbe. Közben azonban a verbális agresszión túl, már garázdaságot követnek el könyvesboltok ellen, munkatársakat piszkálnak, hogy mit miért árusítanak, a felhergelt olvasók emailfolyammal zaklatják a kiadókat.

A másság kipécézései elterelő hadműveletek szoktak lenni. Ezekhez mindenki a vérmérséklete szerint viszonyul, kivéve a könyveseket. Itt van egy szakma, ami meg tudta őrizni a sokszínűségét, versenyképes, az egész világon ismert szépirodalmunk van. Nekem művészeti profilú könyvkiadóm van,szerencsére még nem szóltak, hogy Michelangelo alkotásait ragasszam le” – mondta Gál Kati.

Megkerestük a könyvet forgalmazó Pagony Könyvesboltot is, amely közölte fenntartja a szeptember végén kiadott közleményét, amely szerint „Mi, a Pagony, úgy hisszük, hogy minden ember egyenlő, és mindenki egyenlő elbánást érdemel. Ezen elv mellett mindenkor kiállunk, és elutasítunk minden uszító, gyűlöletkeltő tartalmat és megnyilvánulást.”

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese már a második mesekönyvet semmisítette meg, azt állítva, hogy azok a homoszexualitást hirdetik. Az egykor a parlament Kulturális bizottságát vezető Dúró közölte, további könyvek megsemmisítését tervezi.

A Vagánybagoly pénteki széttépése előtt Dúró a Meseország mindenkié című könyvet darálta le. A könyv szerzőivel, szerkesztőivel készült videónkat itt tekintheti meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!