Kamala Harris lefasisztázta Donald Trumpot

2024. október 24. – 07:40

Másolás

Vágólapra másolva

Kamala Harris fasisztának nevezte Donald Trumpot, miután a volt elnök egykori kabinetfőnöke azt állította: Trump többször is hangot adott Hitler iránti csodálatának, írja a Guardian. John Kelly szerint a volt elnök korábban arról siránkozott, hogy nincsenek olyan tábornokai, akik hasonló hűséget esküdnének neki, mint ahogyan a katonai parancsnokok Adolf Hitlert szolgálták a náci Németországban.

Fotó: Kevin Dietsch / 2024 Getty Images
Fotó: Kevin Dietsch / 2024 Getty Images

Az Egyesült Államok alelnöke szerdán a washingtoni rezidenciáján tartott beszédében azt mondta: „Donald Trump egyre inkább egy zavart és instabil személy, és egy második ciklusban az olyan emberek, mint John Kelly, már nem lennének ott, hogy a hajlamai és tettei ellen védelmet nyújtsanak. Azok, akik egykor megpróbálták megakadályozni, hogy a legvadabb indulatait kövesse, már nem lennének ott, hogy megfékezzék őt.”

Harris szerint a Kelly által felidézett megjegyzések azt mutatják, hogy Trump nem olyan hadsereget akar, amely hűséges az Egyesült Államok alkotmányához, inkább olyan katonaságot szeretne, amely személyesen hozzá hűséges, és engedelmeskedik a parancsainak.

„Tudjuk, hogy Donald Trump mit akar. Ellenőrizetlen hatalmat. A kérdés tizenhárom nap múlva az lesz: mit akar az amerikai nép?” – fogalmazott az alelnök.

Kelly 18 hónapig volt a Fehér Ház kabinetfőnöke Trump elnöksége alatt, most a New York Timesnak és az Atlanticnak is az akkori elnök hasonló megnyilatkozásairól számolt be. Harris szerint Kelly szavaiból pedig világosan kiderül, hogy Donald Trump olyasvalaki, aki „minden bizonnyal a fasiszták általános definíciójába tartozik, és aki valójában már az első napon diktátori fogadalmat tesz, és megfogadja, hogy a hadsereget személyes milíciájaként fogja használni a személyes és politikai bosszúhadjáratainak végrehajtására”.

Harris szerda este a pennsylvaniai városházán is megismételte a vádakat, és azt mondta: a republikánus riválisa „instabil” és „alkalmatlan a szolgálatra”. A CNN által közvetített vitán a demokrata elnökjelölt újra azzal érvelt, hogy azoknak az embereknek a szavában kell megbízni, akik a legjobban ismerik Trumpot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!