Visszatér az ítéletidő Észak-Olaszországba

2024. október 24. – 21:09

Másolás

Vágólapra másolva


Az előrejelzések szerint egy hét elteltével visszatér az ítéletidő Észak-Olaszországba, a következő napokban hatalmas esőzésekre számítanak. A vízzel már amúgy is telített talaj veszélyes helyzeteket eredményezhet, emiatt a hatóságok figyelmeztetést adtak ki. Így pénteken elmarad a tanítás, szombaton pedig nem rendezik meg a Bologna–Milan-mérkőzést sem. A meccsre 35 ezer ember látogatna ki a stadionba, ami megoldhatatlan problémák elé állítaná a szervezőket.

Tűzoltó lóháton egy Bologna melletti területen, 2024. október 20-án – Fotó: Vigili Del Fuoco / AFP
Tűzoltó lóháton egy Bologna melletti területen, 2024. október 20-án – Fotó: Vigili Del Fuoco / AFP

Péntektől narancssárga riasztás van érvényben Emilia tartomány középső részén, de az esőzések egy olyan területeket is érinthetnek, ahol még mindig dolgoznak a múlt hétvégi áradások okozta károk elhárításán. Bolognában arra kérték a vállalatokat és intézményeket, hogy részesítsék előnyben az otthoni munkavégzést. A lakosságot is korlátozhatják a szabad mozgásban, például tilos lesz a parkokban tartózkodni.

Péntek estétől Piemont és Liguria, valamint Emilia-Romagna felett is hatalmas zivatarok várhatók, különösen a régió közép-nyugati, appennini részén, ahol hatalmas villámlásokra és erős széllökésekre számítanak. (ANSA)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!