Terrortámadás történt Ankara külvárosában, robbanás rázta meg egy török repülőgépgyártó székhelyét

2024. október 23. – 16:02

Terrortámadás történt Ankara külvárosában, robbanás rázta meg egy török repülőgépgyártó székhelyét
Fotó: Muhammed Abdullah Kurtar / Anadolu / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanás történt és fegyverropogás hallatszott szerda délután a TUSAS török repülőgépgyártó vállalat székhelyénél Ankara külvárosában. Ali Yerlikaya török belügyminiszter bejelentése szerint terrortámadás történt, öngyilkos merénylő követhette el a robbantást.

Ali Yerlikaya belügyminiszter először három halottról és tizennégy sebesültről beszélt, később Recep Tayyip Erdogan török elnök már négy halottról beszélt. Jelenleg úgy tudni, hogy legalább öten haltak meg a támadásban, és 22-en sérültek meg. A sérültek közül hárman válságos állapotban vannak. A támadók működésbe hoztak egy robbanószerkezetet, majd tüzet nyitottak az épületnél. A tárcavezető szerint a támadók közül legalább kettőt megöltek. A helyszínre több mentőautó és tűzoltó is érkezett – írja a Daily Sabah.

Sajtóhírek szerint a vállalat dolgozóit biztonságba helyezték, és a környéket lezárták. Egyelőre kevés konkrétumot lehet tudni a támadásról. Yilmaz Tunc török ​​igazságügyi miniszter azt mondta: vizsgálatot indítottak. Egyelőre egy terrorszervezet sem vállalta magára az akciót, de a belügyminiszter szerint a szálak egyelőre a PKK csoporthoz vezetnek.

A TUSAS Törökország egyik legfontosabb védelmi és légiközlekedési vállalata. Több mint 10 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

A támadás akkor történt, amikor Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök éppen Kazanyban van, ahol a BRICS éves csúcstalálkozóján vesz részt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!