A Hezbollah újabb rakétákat lőtt ki Izraelre, megszólaltak a szirénák

2024. október 22. – 07:03

A Hezbollah újabb rakétákat lőtt ki Izraelre, megszólaltak a szirénák
Füst gomolyog Bejrút déli külvárosai felett egy izraeli rakétacsapás után, a Hezbollah és az izraeli erők között zajló konfliktus közepette Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A legfontosabb keddi hírek a közel-keleti konfliktusról:

  • Libanon szerint Izrael összesen 13 légicsapást hajtott végre hétfőn éjszaka a libanoni fővárosban, az egyikben az egészségügyi minisztérium szerint négy meghaltak, köztük egy gyerek is, írja a BBC. Izrael azt állítja, hogy a Hezbollahhoz köthető létesítményeket támadott.
  • A Hezbollah közben rakétákat lő ki Izrael északi részére, ahol több helyen is megszólaltak a szirénák.
  • Közben megérkezett Izraelbe Antony Blinken amerikai külügyminiszter, egy szélesebb körű közel-keleti körút első állomására. A látogatás célja a gázai tűzszüneti tárgyalások felújítása a Hamász-vezető Jahjá Szinvár halála után, írja a Reuters. A hírügynökség szerint a közelgő amerikai választások előtt elérhetetlennek tűnik bármilyen áttörés. Blinkennek ez a 11. látogatása a térségben, amióta a Hamász fegyveresei tavaly október 7-én megtámadták Izrael déli részét. Az amerikai külügyminiszter egyhetes útja keretében szerdán Jordániában és Dohában is megáll majd.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!