Reuters: Az orosz erők utcai harcot vívnak az ukrán csapatokkal a kelet-ukrajnai Szelidovénél

2024. október 20. – 18:57

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz erők utcai harcokat vívnak az ukrán csapatokkal a kelet-ukrajnai Szelidove város külterületein, miközben Moszkva célja, hogy teljesen ellenőrzése alá vonja a Donbasz régiót – írja a Reuters orosz nem hivatalos forrásokra hivatkozva.

A jelentések szerint az oroszok az elmúlt hetekben több donyecki várost is körbezártak, majd lassan visszavonulásra kényszerítették az ukrán egységeket. Hasonló taktikát alkalmaznak most Szelidovénél is, ahol intenzív utcai harcok zajlanak. Több oroszbarát blogger videót tett közzé a város heves tüzérségi támadásáról, de ezeknek a felvételeknek a hitelességéről a Reuters nem tudott minden kétséget kizáróan megbizonyosodni. Az orosz védelmi minisztérium nem kommentálta az eseményeket, és Kijev sem adott ki hivatalos nyilatkozatot.

Az ukrán hadsereg vezérkara korábban arról számolt be, hogy vasárnap délután 15 orosz támadást vertek vissza több település környékén, köztük Szelidovénél, de kilenc helyen még mindig harcok folynak a térségben. Egy népszerű ukrán háborús blog szerint Szelidove továbbra is ukrán kézen van. Az orosz erők jelenleg Donbasz mintegy 80 százalékát ellenőrzik, és nyugat felé nyomulnak előre olyan stratégiailag fontos városok irányába, mint Pokrovszk és Kurahove.

Korábban a Telex is megírta, hogy észak-koreai katonákat videóztak le egy oroszországi kiképzőbázison.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!