Podgorica helyett Tiranában landolt a Wizzair szombati járata

2024. október 19. – 18:23

Másolás

Vágólapra másolva

Podgorica helyett Albánia fővárosában, Tiranában szállt le a Wizzair szombat reggeli, montenegrói járata, miután eredeti célállomásának futópályáján átstartolt, majd ismét a levegőbe emelkedett. Az utasokat az albán főváros repülőterén leszállították a gépről, és tájékoztatás nélkül hagyták, tájékoztatta szerkesztőségünket a Telex olvasója. Ezután a repülőgép utasok nélkül indult tovább a németországi Memmingenbe, egyúttal az ide jegyet váltó utasok Podgoricában ragadtak.

Egy másik olvasónk párjával szintén a repülőgépen ült. Mint leveléből kiderült a podgoricai leszállás előtt néhány perccel bemondta a kapitány, hogy az időjárási viszonyok nem alkalmasak a leszállásra, ezért 15-20 percig a levegőben várakozott a repülőgép. Végül kísérletet tettek a leszállásra, majd ismét felemelkedtek és végül Tirana felé vették az irányt. A folytatásról azt írta, hogy az albán fővárosban való landolás után másfél órával buszokkal vitték át a repülő utasait Montenegróba.

A Wizzair sajtóosztályához fordultunk, ahonnan hamarosan megerősítették a történteket, egyúttal magyarázatot is adtak. Mint írták, a légitársaság Budapest-Podgorica járata a sűrű köd miatt nem tudott leszállni eredeti célállomásán leszállni, ezért a protokollnak megfelelően a pilóták a tiranai repülőtérre való kitérést választották. A válaszból kiderült az is, hogy Budapesten felszállt utasokat később buszokkal szállították Podgoricába, az innen Memmingenbe tartó járat utasainak pedig a légitársaság ingyen módosítja a jegyét egy másik járatra, illetve ennek indulásáig szállást biztosít nekik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!