Folyóvá változott utcák, elsodort járművek és iskolabezárás a Szicíliára zúduló eső miatt

2024. október 19. – 17:34

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek este óta erős széllel kísért heves zivatarok sújtják Szicíliát, ahol a regionális polgári védelem narancssárga riasztást adott ki. Egyes településeken, például Cataniában a polgármester döntése nyomán bezártak az iskolák, a parkok, illetve az élelmiszerüzletek, írja a La Sicilia című hírportál. A cataniai repülőtér működését szintén befolyásolja a hosszú időn át tartó szárazságot váltó szélsőséges esőzés, hiszen innen több járatot át kellett irányítani a palermói reptérre.

Beszámolók szerint Enna és Nisseno térségében, az elmúlt nap során mintegy 150 milliméter eső esett. Több helyen sárfolyamok okoztak nehézségeket, a cataniai utcákon kialakult folyók járműveket és embereket sodortak el, a lakott területen kívül pedig sziklák és sár borították be az úttestet.

Az Ennából Pergusában vezető úton sziklaomlás történt, emiatt az utat lezárták. A helyszínen tartózkodók kimenekítésében a rendőrség és a tűzoltók mellett a polgári védelem önkéntesei is részt vettek. A rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék által leginkább érintett területeken nehézkessé vált a közlekedés, Parasporinóban pedig egy család otthonához vezető utat lepett el a sár.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!