A tengerbe dobná a halott diktátor koporsóját Fülöp-szigetek alelnöke

2024. október 18. – 18:02

Másolás

Vágólapra másolva

Sara Duterte, a Fülöp-szigetek alelnöke azt mondta, ha az ellene irányuló politikai támadások nem szűnnek meg, a tengerbe dobja a jelenlegi elnök apjának, a néhai diktátor, idősebb Ferdinand Marcos földi maradványait – írja a Guardian.

„Odamegyek, elhozom apád holttestét, és a tengerbe dobom”

– mondta Sara Duterte. Ferdinand Marcos jr. szóvivője azt mondta, az elnök nem fog reagálni az alelnök megjegyzéseire. A két politikus a jövő évi időközi választásokra készül, 2028-ban pedig az elnökválasztáson indulnak egymás riválisaként.

Pénteki sajtótájékoztatóján Sara Duterte élesen kritizálta az elnököt, azt mondta, hogy az ország jelenleg a „pokolba vezető úton” van, hogy kormányának nincs világos politikája az infláció és az élelmezésbiztonság kezelésére,

azt mondta, egyszer már elgondolkodott azon, hogy levágja a fejét.

Sara Duterte és Ferdinand Marcos jr. viszonya nemrég egy vizsgálat után kezdett egyre feszültebbé válni, amely szerint Sara Duterte minisztersége alatt pénzügyi visszaélések történtek a hivatalában. Duterte tagadja a vádakat, de más vádak is előkerültek. Egy kábítószer elleni küzdelemről szóló meghallgatáson, azzal vádolták Rodrigo Duterte korábbi elnököt, hogy rendőröknek fizetett kábítószer-kereskedők megöléséért, a volt elnök korábban többször és nyíltan halálosan megfenyegette a kábítószer-kereskedőket.

Az alelnök apja, Rodrigo Duterte, aki korábban elnök volt vitát váltott ki azzal, hogy engedélyezte az idősebb Marcos katonai tiszteletadással egybekötött ünnepélyes temetését, így vált a néhai diktátor beszédtémává, akinek az uralma alatt milliárdok tűntek el az államkasszából, és az emberi jogokat is leépítették.

Rodrigo Duterte leköszönése után került a korábbi diktátor fia az elnöki székbe, a Fülöp-szigeteki politikai helyzetről ebben a cikkben írtunk részletesen a 2022-es választás után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!