28 évre a rács mögé kerül a Las Vegas-i újságírót halálra késelő hivatalnok

2024. október 17. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc évvel meghosszabbították Robert Telles büntetését, így Jeff German Las Vegas-i újságíró meggyilkolásáért elítélt helyi hivatalnok immáron 28 évet tölt börtönben, mielőtt feltételesen szabadulhatna – írja a New York Times.

A gyilkosság még 2022-ben történt, a Las Vegas Review Journalnak író Germant a saját házánál késelték halálra. A nyomozók arra jutottak, hogy Teller volt az elkövető, akiről a késelés előtt German azt írta, hogy toxikus munkakörnyezetet alakított ki, a hivatalában, kivételezett beosztottjai egy részével, és nem megfelelő kapcsolatba került az egyik alkalmazottal. Telles tagadta ezeket az állításokat, de German cikkének megjelenése után egy hónappal nem választották újra állásába.

A Clark megyei esküdtszék idén augusztusban gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Tellest azzal a lehetőséggel, hogy a volt hivatalnokot húsz év után feltételes szabadlábra helyezhetik. Azonban szerdán Michelle Leavitt bíró – akinek jogában állt szigorítani – plusz nyolc évvel meghosszabbította Telles büntetését.

A tegnapi tárgyaláson Telles is felszólalt, Telles továbbra is tagadja, hogy ő végzett volna a Las Vegas-i újságíróval. „Őszinte részvétemet fejezem ki a családnak. German nagy hatással volt a közösségre, megváltoztatta a világot” – mondta Telles, aki már két éve börtönben van. A volt hivatalnok ügyvédje szerint a rendőrség hibázott, mivel állítása szerint mellőzték azokat a bizonyítékokat, amik másra/másokra terelték volna a gyanút.

A tárgyalások során az ügyészek azt mondták, hogy a holttesten talált DNS megegyezik Tellesszével. A rendőrség megszerezte az esetről készült biztonságikamera-felvételeket, amelyeken egy széles karimájú szalmakalapot és tornacipőt viselő, szürke táskát cipelő férfi közelítette meg German házát. Telles házában ugyanilyen kalapot, tornacipőt és táskát találtak, bár a kalapot és a tornacipőt feldarabolták. A videófelvételeken látható autó is megegyezett Telles autójával.

Telles szerint felültették és a gyilkosságot egy profi bérgyilkos követte el, akit az ő lejáratására béreltek fel. Szerinte a rendőrök, a DNS-mintákat kielemző szakértők és a kerületi ügyész is részese lehet az ellene szőtt összeesküvésnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!