Rosszat írt egy helyi hivatalnokról egy Las Vegas-i újságíró, az kiment a lakásához és leszúrta egy késsel

2024. augusztus 28. – 22:46

Másolás

Vágólapra másolva

Bűnösnek talált egy nevadai esküdtszék egy megyei gondokot egy olyan újságíró meggyilkolásában, aki korábban rosszat írt róla. Az eset még 2022-ben történt, a Las Las Vegas Review-Journalnak író Jeff Germant a saját házánál késelték halálra. Az eset nagy visszhangot váltott ki az Egyesült Államokban, ahol sokan a sajtószabadság elleni támadásként tekintenek a gyilkosságra – írja a New York Times.

Jeff Germant 2022-ben késelték meg saját otthona előtt. A rendőrségi nyomozók és most az esküdtszék is arra jutott, hogy Robert Telles ölte meg, aki egy olyan megyei hivatalt vezetett, amely az egyértelmű örökösök nélkül meghaltak hagyatékát kezeli. Vagyis zárgondnok volt.

German halála előtt nem sokkal írt egy cikket arról, hogy Telles kollégái szerint toxikus munkakörnyezetet alakított ki a hivatalban, kivételezett beosztottjai egy részével, és nem megfelelő kapcsolatba került az egyik alkalmazottal. Telles tagadta ezeket az állításokat, majd a cikk megjelenése után egy hónappal nem választották újra állásába. (Az Egyesült Államokban sok hasonló állást választások megnyerésével lehet megszerezni.)

Az ügyészek szerint Telles a munkája elvesztése miatt egy forró szeptemberi napon German külvárosi házához ment, a ház mellett egy bokorban elbújt, és ott várta meg, hogy German hazaérjen. Amikor megérkezett, Telles fogta magát és leszúrta.

Robert Telles a bíróságon – Fotó: Ethan Miller / Getty / AFP.
Robert Telles a bíróságon – Fotó: Ethan Miller / Getty / AFP.

A nyomozók German kezén Tellesével megegyező DNS-t találtak. A rendőrség megszerezte az esetről készült biztonságikamera-felvételeket, amelyeket egy széles karimájú szalmakalapot és tornacipőt viselő, szürke táskát cipelő férfi közelítette meg German házát. Telles házában ugyanilyen kalapot, tornacipőt és táskát találtak, bár a kalapot és a tornacipőt feldarabolták. A videófelvételeken látható autó is megegyezett Telles autójával.

Telles tagadta, hogy ő ölte volna meg Germant. Szerinte felültették és a gyilkosságot egy profi bérgyilkos követte el, akit az ő lejáratására béreltek fel. Szerinte a rendőrök, a DNS-mintákat kielemző szakértők, és a kerületi ügyész is részese lehet az ellene szőtt összeesküvésnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!