Hárman indultak bálnát nézni, egy ember tért vissza élve, felére fogyva

2024. október 15. – 17:38

Hárman indultak bálnát nézni, egy ember tért vissza élve, felére fogyva
Forrás: Orosz vészhelyzeti minisztérium / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint két hónapig hánykolódott az Ohotszki-tengeren az az orosz férfi, aki a testvérével és az unokaöccsével indult el augusztusban bálnákat nézni, de csak egyedül tért vissza – írja az AP.

A férfi – akit az orosz sajtó 46 éves Mihail Picsuginként azonosított – egy felfújható, de motorral ellátott csónakkal indult el harmadmagával augusztus elején. Augusztus 9-én eltűntnek nyilvánították őket, a hatóságok keresték, de nem találták őket.

A 49 éves bátyjának és 15 éves unokaöccsének holtteste ott volt a csónakban, amikor most hétfőn észrevették. Picsugin ötven kilósra fogyott a 67 nap alatt, az eredeti testsúlyának felére.

A férfi csónakját egy halászhajó vette észre, de először azt gondolták, hogy egy szemét lebeg a vízen. Csak akkor vették észre az életben lévő férfit, amikor ráirányították a reflektorukat. Tizenegy tengeri mérföldre volt Kamcsatka partjától, nagyjából ezer kilométerre onnan, ahonnan elindultak a bálnanéző túrára.

A hírek szerint a motor megadta magát az Ohotszki-tengeren. Nagyon kevés élelmiszert és nagyjából húsz liter vizet vittek magukkal az útra. Azt nem tudni pontosan, hogyan halt meg Picsugin két utasa, akinek a testét a férfi odakötözte a csónakhoz.

Picsugint kórháza szállították, kihűlt és kiszáradt, de az állapota stabil.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!