Kamala Harris: Trump egyre instabilabb és zavartabb

2024. október 15. – 06:01

Másolás

Vágólapra másolva

Kamala Harris szerint ha Trump másodjára is az ország vezetője lenne, az óriási kockázatokkal járna Amerika számára. Szerinte Donald Trump egyre instabilabb és zavartabb – erről a demokrata elnökjelölt a csatatérállamnak számító Pennsylvaniában beszélt hétfőn, írja a Guardian.

Donald Trump és Kamala Harris egyaránt Pennsylvaniában kampányolt hétfő este. Harris szerint Trump azért jelent veszélyt, mert azokat, akik nem értenek vele egyet, ellenségnek tekinti.

A választási kampány hajrájában a jelöltek egyre többször hivatkoznak arra, hogy a biztonságot csak ők tudják garantálni. Trump belső ellenségnek nevezte a demokrata ellenfeleit, akik szerinte nagyobb veszélyt jelentenek az Egyesült Államokra, mint az ország külföldi ellenségei.

A kaliforniai Coachella közelében tartott korábbi kampánygyűlésén azt is mondta, nagyon aggódik a következő három-négy hónap miatt, mert ha nem változik semmi Amerika vezetésében, akkor ki fog törni a harmadik világháború. Trump szeret a harmadik világháborúval riogatni, korábban többször is kijelentette, hogy az eljöhet, ha nem ő nyeri az elnökválasztást. De arról is beszélt már, hogy szerinte „Joe Biden értelmi fogyatékossá vált, Kamala már így született”.

A demokrata kampány versenyt fut az idővel: vajon a választók jobbnak fogják érezni a gazdasági helyzetet, mire jön a választás? Vagy inkább Trump nagyívű, de konkrétumok nélküli ígéreteit hiszik el az amerikaiak? A Telex Elektor adásában az USA gazdaságáról beszélgettek újságíróink.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!