Donald Trump értelmi fogyatékosnak nevezte Kamala Harrist

2024. szeptember 29. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

„Joe Biden értelmi fogyatékossá vált, Kamala már így született” – fejtette ki véleményét Donald Trump republikánus elnökjelölt az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi elnökéről, illetve a demokraták elnökjelöltéről. Trump azután választotta a személyeskedést válaszul, hogy Kamala Harris meglátogatta a déli határt, majd ígéretett tett ott a biztonság fokozására.

Mint a New York Times írja, Trump tanácsadói jelezték már Trumpnak, hogy személyeskedések helyett a politikai kérdések megválaszolására kéne összpontosítania, az amerikai ex-elnök ennek ellenére hétvégén fokozta a Harris-elleni támadásokat. Trump arról is beszélt, hogy szerinte csak „egy értelmi fogyatékos engedhette meg, hogy ez történjen az országunkkal”.

Trump ezután „baromságnak” nevezte Kamala Harris látogatását a déli határra. A republikánusok jelöltje Prairie du Chien településén tartotta a beszédét, amely még hozzá képest is új szintjét ütötte meg a durvaságnak. Az amerikai Fogyatékkal Élők Szövetsége szerint Trump megnyilvánulása sokat elmond arról, „milyen pontatlan és gyűlöletkeltő diszkrimációval” áll a fogyatékkal élőkhöz.

Donald Trump és Kamala Harris szeptemberben vitázni is kiállt egymással szemben, ami után bejelentette a vitán többek között macska- és kutyaevésről elmélkedő Trump, hogy nem áll ki még egyszer Kamala Harissel. „Kamalának arra kellene összpontosítania, hogy mit kellett volna tennie az elmúlt közel négyéves időszakban. Nem lesz harmadik vita!” – írta akkor a Republikánus Párt elnökjelöltje, aki a szeptemberi vitát teleszórta álhírekkel.

Trump júniusban Joe Biden jelenlegi elnökkel, akkori demokrata elnökjelölttel vitázott. A legtöbb elemzés szerint a vitából Trump jött ki győztesen, Biden ugyanis többször belezavarodott mondanivalójába és elfelejtette, mit akart mondani. Biden – részben a vita hatására – azóta visszalépett az elnökjelöltségtől, és átadta azt Kamala Harrisnek. Harris és Trump vitáját a legtöbb elemzés, és a szavazók jó része szerint a demokrata jelölt nyerte.

Miközben Trump a hétvégén a személyeskedésre fókuszált kampányában, ismeretlen művészek ezzel párhuzamosan egy 13 méteres Donald Trumpot akasztottak fel Las Vegasban. Az AFP képügynökség leírása alapján az alkotás több mint 2700 kilót nyom:

Fotó: Ronda Churchill / AFP
Fotó: Ronda Churchill / AFP

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!