Megnézették az erőszakról készült videókat a Pélicot-per vádlottjaival a tárgyaláson

2024. október 10. – 21:07

Másolás

Vágólapra másolva

Lejátszották a bíróságon azokat a felvételeket, amelyeket Dominique Pélicot készített elkábított feleségéről, miközben megerőszakolják – írja a BBC. A per a feleség kérésére a nyilvánosság előtt zajlik, az elmúlt egy hónapban egyre sötétebb részletek derülnek ki az ügyről, amelyről itt írtunk részletesebben.

A sorozatosan elkövetett nemi erőszakról a fő vádlott, Dominique Pélicot számos videót készített, ezeket számítógépén tárolta. Az áldozat ügyvédei a per során elérték, hogy a tárgyaláson szembesíthessék az elkövető mintegy ötven férfit a tetteikről készült videókkal.

Bár a bíró azt mondta, hogy az érzékenyebb jelenlévők távozhatnak a teremből, Gisèle Pélicot egyik ügyvédje szerint sokan úgy döntöttek, megnézik a felvételeket. Dominique Pélicot egy üveglap mögött ült, a székében összegörnyedve, kezét néha felemelte, hogy eltakarja a képernyőt szeme elől. A felvételeket cenzúra és szerkesztés nélkül vetítették le.

Az ügyészek szerint mind az ötven férfinak tudnia kellett, hogy a nő eszméletlen, és fel kellett ismerniük, hogy nem egyezik bele az aktusokba. A legutóbbi tárgyaláson a védőügyvédek és ügyfeleik most megpróbálták ezt kétségbe vonni: az interneten beszervezett férfiak közül többen továbbra is azt állították, hogy amit tettek, az nem nemi erőszak volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!