Netanjahu pártjának egyik képviselője is az iráni atomprogramra mérne csapást

2024. október 9. – 08:59

Másolás

Vágólapra másolva

Mose Száda, aki a Likud tagjaként ül az izraeli törvényhozásban, a Radio 103FM-nek beszélt arról, hogy szerinte Netanjahunak az iráni atomprogram megbénításával kellene felelnie az iráni rakétatámadásra. „Netanjahunak azt kell tennie, ami Izrael érdekét szolgálja, és lehetősége van arra, hogy Izrael és a Nyugat védelmezőjeként vonuljon be a történelemkönyvekbe, ehhez pedig csak annyit kell tennie, hogy csapást mér az iráni atomreaktorokra” – mondta a politikus.

Száda azt is felvetette, hogy ha az atomfegyverhez több forrás szerint is egyre közelebb álló Irán ballisztikus rakéták helyett atombombával támadott volna, akkor a víz tartalékolása és az óvóhelyek nem nyújtottak volna menedéket. Szerinte lehetséges lenne csapást mérni az iráni atomprogramra, de azt elismerte, hogy nagyon összetett műveletet igényelne, és Amerikával közösen kellene megvalósítani.

A napokban egyébként a korábbi izraeli miniszterelnök, Naftali Bennett is azt mondta, szerinte most kell lecsapni az iráni atomprogramra.

(Times of Israel)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!