Nem használható az a speciális koporsó, amiben öngyilkos lett egy amerikai nő Svájcban

2024. október 7. – 13:49

Másolás

Vágólapra másolva

A büntetőeljárás lezárultáig nem fogad több kérelmet annak az eutanáziakoporsónak a működtetője, aminek segítségével pár hete öngyilkos lett egy amerikai nő Svájcban, írja a CNN. Az úgynevezett öngyilkossági kapszula mögött álló érdekvédelmi csoportok vasárnap közölték, hogy felfüggesztették a kapszula használatára vonatkozó kérelmek befogadását. Közölték azt is, hogy egy hónap alatt 371 kérelem érkezett be hozzájuk.

A Schaffhausen kantonban elfogott gyanúsítottak ellen öngyilkosságra való felbujtás és segítségnyújtás gyanújával indult eljárás, a gyanú szerint a Sarco gyártmányú speciális koporsóval segítettek a 64 éves amerikai nőnek. A speciális koporsót a német határhoz közeli svájci Schaffhausen régióban találták meg egy erdőben.

A rendőrség le is foglalta a koporsót, a svájci székhelyű The Last Resort elnöke, Florian Willet előzetes letartóztatásban van. Eredetileg több embert vett őrizetbe a rendőrség, de őket mostanra szabadon engedték.

Az eszköz tulajdonosa az Exit International nevű ausztrál cég, aminek alapítója, Dr. Philip Nitschke, az eszköz kifejlesztése pedig több mint 1 millió dollárba került.

Az eutanázia bizonyos körülmények között legális Svájcban, de ez esetben nem álltak fenn ezek a körülmények, írja az amerikai hírcsatorna. A gyártó már korábban közölte, hogy a koporsót csak egyedül a saját életét elvenni készülő személy használhatja, mások nem nyújthatnak segítséget.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!