Speciális koporsóban lett öngyilkos egy nő Svájcban, elfogták a segítőit

2024. szeptember 24. – 18:51

Másolás

Vágólapra másolva

Több embert őrizetbe vettek a svájci hatóságok, mivel valaki véget vetett az életének egy eutanáziakoporsó segítségével – írja a BBC News. A Schaffhausen kantonban elfogott gyanúsítottak ellen öngyilkosságra való felbujtás és segítségnyújtás a gyanú, mivel egy nőnek segítettek a Sarco-gyártmányú eszközzel, amit a rendőrség le is foglalt.

Az eutanázia bizonyos körülmények között legális Svájcban, de ez esetben nem álltak fenn ezek a körülmények. A gyártó közölte már korábban, a koporsóját csak egyedül maga a saját életét elvenni készülő személy használhatja, mások nem nyújthatnak segítséget.

A rendőrség egy jogi cégtől kapta a tippet, hogy a német határhoz közeli Merishausen mellett, egy erdei kunyhóban készülődnek többen a fenti tettre. Az elhunyt és az őrizetbe vettek neveit nem hozták nyilvánosságra.

Fotó: Handout / THE LAST RESORT / AFP
Fotó: Handout / THE LAST RESORT / AFP

A Sarco koporsóját otthon, 3D-nyomtatóval is elő lehet állítani, hordozható, és az eutanáziapártiak szerint egy olyan lehetőséget kínál az életüknek véget vetni akaróknak, ami nem függ szerektől vagy orvosoktól. Kritikusai azt állítják, az eszköz népszerűsíti az öngyilkosságot, és orvosi felügyelet nélkül aggasztó egy ilyen koporsót használni.

A BBC megemlíti, több európai országban legális az eutanázia valamely formája, de az utóbbi években ezrek utaztak Svájcba, hogy megtegyék ezt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!