Az IDF két tucat dél-libanoni település evakuálására szólított fel

2024. október 7. – 13:25

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) több mint két tucat dél-libanoni településen arra kéri a civileket, azonnal hagyják el otthonaikat, és induljanak el az Awali folyótól északra. Az IDF azt közölte, tájékoztatni fogják a civileket, ha már biztonságos a visszatérés – írja a The Times of Israel. Az elmúlt napokban a hadsereg több tucat dél-libanoni településen szólított fel evakuálásra.

Észak-Gázában is nagy az elkeseredettség, amiért megint menekülni kell. Izrael az évforduló előtti napokban újabb offenzívát indított Gázában, ezúttal az övezet északi részén, Dzsabaliánál, mert közlésük szerint arról kaptak információkat, hogy a Hamász arrafelé kezdte magát újjászervezni. AZ IDF szombat éjszakától kezdődően légicsapásokat hajtott végre északon.

A Dzsabaliában lakó civileknek azt mondták, menjenek át Hán-Júniszban található al-Mavaszi humanitárius övezetbe, a CNN helyi tudósítása szerint azonban sokan nem bíznak benne, hogy ez garantálni fogja a biztonságukat a múltbeli izraeli csapások miatt kijelölt zónákban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!