Terrortámadás volt egy izraeli buszpályaudvaron, egy fiatal nő meghalt

2024. október 6. – 15:39

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 25 éves nő meghalt, ketten súlyosan, heten könnyebben megsérültek, amikor egy férfi tüzet nyitott az izraeli Beér-sebában vasárnap délután. A Ciszjordánia közelében fekvő város buszpályaudvarán végrehajtott támadást a rendőrség szerint egy 29 éves, beduin hátterű izraeli állampolgár követte el – írta a Jerusalem Post. A támadót a helyszínen lelőtték.

Az Ahmad al-Ukbi néven megnevezett férfi nem megerősített izraeli sajtóhírek szerint kapcsolatban állt egy 2015-ös terrortámadás elkövetőjével, amelyben annak idején egy katona és egy tévesen támadóként azonosított eritreai férfi is meghalt – emlékeztetett a Times of Israel.

A támadás halálos áldozata a határőrség egyik őrmestere, Sira Haja Szuszlik volt. A nő életéért a helyszínen küzdöttek az orvosok, de végül konstatálták a halál beálltát.

A támadás néhány nappal azután történt, hogy Irán kétszáz rakétát indított el Izrael felé, ahol százezrek menekültek óvóhelyekre – írta a Guardian. Azzal szinte egyidőben a Hamász egy támadásban hét embert lelőtt Tel-Aviv kereskedelmi központjában. Az izraeli fővárosban ez volt a legvéresebb merénylet a Hamász által Izrael ellen tavaly október 7-én végrehajtott terrortámadása óta, amely a jelenlegi, háborúvá szélesedett konfliktus kiindulópontja volt. A Hamász egy évvel ezelőtt háromezer fegyveressel támadt izraeli településekre a Gázai övezet közelében, csaknem 1200 embert megölve, közel 250-et túszul ejtve, akiknek fele – amennyiben életben van – jelenleg is a Hamász fogságában van. A támadás nyomán indította el Izrael előbb légi, majd szárazföldi akcióit a Gázai övezet ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!