Nyilvánosságra hozzák a Gisèle Pelicot ellen elkövetett csoportos nemi erőszakról készült videókat

2024. október 5. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

Megváltoztatták az ítéletet, a bíró úgy döntött, hogy levetíthetik a tárgyalóteremben, és ezáltal nyilvánosságra hozzák azokat a videókat, amin a 72 éves Gisèle Pelicot ellen elkövetett csoportos nemi erőszak látható – írja a BBC.

A Pélicot-perként elhíresült ügy mélyen felkavarta egész Franciaországot. Az ügy lényege, hogy egy francia férfiról kiderült, hosszú éveken át elkábította a feleségét, akit aztán nemcsak ő erőszakolt meg, hanem idegeneknek is felkínálta a nőt. 50 férfit vádolnak azzal, hogy részt vettek Pélicot több mint egy évtizeden át tartó sorozatos megerőszakolásában.

A nőt elkábító 71 éves Dominique Pelicot beismerte a bűncselekményeket. A videókat ő maga örökítette meg.

Korábban a bíróság úgy határozott, hogy a bűncselekményekről készült felvételeket csak az ügyvédeknek és az esküdteknek mutatják meg. Ez ellen fellebbeztek Gisèle Pelicot ügyvédei. Ők azzal érveltek, hogy a videókat nyilvánosságra kell hozni, mert ezek segíthetnek felhívni a figyelmet a nők elleni szexuális erőszakra.

A bíró azt mondta, hogy a megrázó képsorok miatt a tárgyalóteremben csak akkor vetítik le a felvételeket, ha azt az egyik fél kéri, és „feltétlenül szükséges az igazság feltárásához”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!