Túlzsúfoltak a libanoni óvóhelyek, egy kormánytag szerint az izraeli offenzívának „nincs célja, csak tönkreteszi az országot”

2024. október 3. – 20:15

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael libanoni offenzívája „tönkreteszi az országot” – mondta Amin Salam libanoni gazdasági miniszter a CNN-nek. Salam elítélte a Bejrút központjában csütörtök reggel végrehajtott csapást, amely 2006 óta az első volt a városnak ebben a részében. Salam azt mondta, a több mint 1 millió libanoni és szíriai lakos Libanonból való kitelepítése „hosszú távú probléma” lesz a kormány számára, amelyet még akkor is kezelni kell, ha tűzszünet lép életbe.

„A kórházak tele vannak emberekkel, az iskolák tele vannak emberekkel, az emberek az utcán alszanak, és ez a háború folytatódik. Én úgy látom, hogy ennek a háborúnak nincs célja. Csak tönkreteszi az országot” – mondta a miniszter.

A helyzet komolyságára hívta fel a figyelmet Michael Adams, a CARE International humanitérius szervezet munkatársa is a portál érdeklődésére. „A libanoni szükségszállásokon tartózkodók közel fele gyermek, és a létesítmények kapacitásukon felül működnek, a menedékhelyek túlzsúfoltak”, mondta Adams, ski szerint a nőket és a lányokat aránytalanul nagy mértékben érintette a légicsapások okozta kitelepítés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!