Izrael eltökélt a libanoni művelet folytatásában, ma 15 Hezbollah-bázisra mértek csapást

2024. október 3. – 22:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadsereg folytatja a Hezbollah célpontjainak támadását Bejrútban, a Bekaa-völgyben és Dél-Libanonban – közölte Herzi Halevi, az IDF vezérkari főnöke csütörtökön videóüzenetben. A hadsereg eltökélt a Hezbollah infrastruktúrájának megsemmisítése ügyében a libanoni határ közelében, mondta.

Halevi szerint a korábban kitelepített, határ környékén élő lakosok visszatérésének feltétele, hogy „elpusztítjuk a terrorista infrastruktúrát, amelyet a Hezbollah a határ közelében épített ki azért, hogy parancsra rajtaüthessenek közösségeinken és izraeli civileket ölhessenek meg.” „Nem fogjuk hagyni, hogy a Hezbollah megtelepedjen ezeken a helyeken” – mondta.

Izrael azzal védekezik a civil áldozatok miatti negatív nemzetközi visszhang közepette, hogy a Hezbollah szándékosan bejrúti lakóházak alá telepített fegyverraktárakat, veszélyeztetve ezzel a környék lakosságát. Halevi üzenetében azt mondta, hogy az izraeli csapatok „felkészültebbek és kiképzettebbek, mint valaha, fel vannak vértezve a gázai műveletek tapasztalataival, és egyértelmű az előnyük a harctéren”.

Az IDF azt is közölte ma, hogy csütörtökön vadászgépeik a Hezbollah 15 bejrúti bázisa ellen hajtottak végre csapásokat. A célpontok között fegyvergyártó létesítmények, fegyverraktárak és más infrastruktúrák voltak – állítják hozzátéve, hogy tettek lépéseket a civil károk enyhítésére, többek között „precíziós lőszereket” és légi megfigyelést alkalmaztak.

Szeptember második felében a libanoni egészségügyi minisztérium becslése szerint legalább 1100 libanoni áldozata volt az izraeli csapásoknak.

(CNN, Times of Israel)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!