Bűnösnek vallotta magát a Matthew Perry halála miatt megvádolt egyik orvos

2024. október 3. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

Bűnösnek vallotta magát Mark Chavez a „Jóbarátok” sztárja, a Matthew Perry halálával kapcsolatban megvádolt két orvos egyike a szerdai Los Angeles-i bírósági tárgyaláson ketamin terjesztésének vádjában – közölte a CNN.

Az 54 éves Perry októberben halt meg Los Angeles-i otthonában. A megyei orvosszakértői hivatal boncolási jelentése szerint 2023 októberében Matthew Perry az altatószer „akut hatásai” és az azt követő fulladás következtében halt meg. A férfi 54 éves volt.

A ketamin egy erős érzéstelenítő, amit depresszió, szorongás és fájdalom kezelésére használnak – a szerről bővebben itt írtunk. Bár Perry kapott ketaminos infúziókat, az orvosszakértő szerint a Perry szervezetében lévő ketamin nem származhatott a korábbi infúzióból, mivel a szer felezési ideje rövid. Márpedig a szakértő szerint a színész szervezetében lévő ketamin szintje olyan magas volt, amennyit például egy műtét során adnának be.

Chavez a szerdai meghallgatáson hivatalossá tette az ügyészekkel kötött vádalku-megállapodását. A bíró 2025. április 2-ára tűzte ki az ítélethirdetést. Chavez akár tíz év börtönbüntetésre is számíthat, ami a vádalkuban szereplő maximális ajánlott büntetés.

Mark Chavez (a kép bal oldalán) elhagyja a bíróságot ügyvédje (a kép jobb oldalán) kíséretében – Fotó: Patrick T. Fallon / AFP or licensors
Mark Chavez (a kép bal oldalán) elhagyja a bíróságot ügyvédje (a kép jobb oldalán) kíséretében – Fotó: Patrick T. Fallon / AFP or licensors

Chavez 2004-ben szerzett orvosi diplomát. A vádalku értelmében lemondott orvosi engedélyéről – közölte korábban ügyvédje, Matthew Binninger.

Chavezt azzal vádolják, hogy a bírósági dokumentumok szerint Dr. Salvador Plasenciának biztosította azt a hamis receptet, ami alapján a színész megkapta a ketamint. Plasenciát szintén megvádoltak Perry halálával kapcsolatban, de ő korábban ártatlannak vallotta magát.

Plasencia és Chavez azon öt ember között van, akiket a színész halálával kapcsolatban vád alá helyeztek. Perry személyi asszisztense, Kenneth Iwamasa és Perry egyik ismerőse, Erik Fleming ellen szintén vádat emeltek, ám ők Chavezzel együtt együttműködtek az ügyészséggel.

Fleming – aki bűnösnek vallotta magát egyrendbeli ketamin terjesztésére irányuló összeesküvésben és egyrendbeli, halált okozó ketamin terjesztésében –, valamint Iwamasa – aki szintén bűnösnek vallotta magát egyrendbeli, halált okozó ketamin terjesztésére irányuló összeesküvésben – a következő hónapokban kapják meg az ítélethirdetési időpontokat.

Jasveen Sangha – aki az ügyészek szerint „kábítószer-árusító birodalmat” működtetett otthonában – és Plasencia ártatlannak vallotta magát a vádakban, amelyek többek között orvosi feljegyzések hamisítását és terjesztésre irányuló összeesküvést tartalmaznak.

Sangha és Plasencia az ügyészek szerint együtt áll majd bíróság elé. A tárgyalás a tervek szerint 2025. március 4-én kezdődik, a tárgyalás előtti meghallgatást február 19-re tűzték ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!