Giorgia Meloni arcképei díszitik az albán menekülttábor közelében megnyílt étterem falát

2024. szeptember 25. – 07:34

Giorgia Meloni arcképei díszitik az albán menekülttábor közelében megnyílt étterem falát
Fotó: Adnan Beci / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Albániában megnyílt egy étterem, amelynek falán hetven portré van Giorgia Meloni olasz miniszterelnökről, írja a Guardian. Az étteremben van kép Meloniról, ahogy mosolyog, ahogy komoly arcot vág, ahogy dühös.

A Shëngjin északi kikötőjében található Trattoria Meloni nevű tenger gyümölcsei éttermet az albán miniszterelnökhöz, Edi Ramához közel álló Gjergj Luca étterem-tulajdonos nyitotta meg. A portrékat Helidon Haliti, egy jól ismert albán művész festette.

„Amikor a konyha, a művészet és a politika találkozik, gyönyörű dolgokat lehet létrehozni” – mondta Luca az AFP-nek. Luca azt mondta, hogy Meloni személyisége elbűvölte őt.

Meloni júniusban, az étterem megnyitása előtt személyesen is elment a Shëngjin központ helyszínére.

A Melonit éltető étterem ügye azért is érdekes, mert a vendéglátóhely egy menekülttábor közelében van, és az olasz miniszterelnök nem éppen menekültpárti politikájáról ismert. Augusztus elején nyílt meg Albániában az a két tábor, ahová Olaszországból szállítják át a menekülteket. Azokat az embereket helyezik el a táborokban, akiket az olasz hatóságok mentenek ki a tengerből. Ezzel a paktummal Albánia vállalta, hogy befogadja a migránsokat, amíg Olaszország elbírálja a menekültügyi kérelmeket. Ha valakinek Olaszország elutasítja a menedékkérelmét, azt az albán hatóságok kiutasítják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!