Kamala Harris nyitott az októberi vitára, Donald Trump szerint akkor már túl késő lenne

2024. szeptember 21. – 23:29

Másolás

Vágólapra másolva

Kamala Harris szombaton elfogadta a CNN meghívását, a Demokrata Párt elnökjelöltje szívesen vállalna egy újabb élő televíziós vitát Donald Trumppal október 23-án. Harris azt írta X-en, hogy reméli, Trump is csatlakozik.

Jelenleg azonban úgy néz ki, nem lesz újabb összecsapás a két amerikai elnökjelölt között. Trump a szombati kampányrendezvényén ugyanis azt mondta: túl késő lenne egy újabb vitát tartani pár nappal a választás előtt.

A BBC cikke szerint Harris kampányfőnöke, Jen O'Malley Dillon úgy reagált, hogy az amerikaiak „megérdemelnek még egy alkalmat” és példátlannak nevezte az USA újkori történetében, hogy csak egy választási vita lenne a két jelölt között.

Trump álláspontja annyiban nem újdonság, hogy az előző, szeptemberi vita is bejelentette Trump, hogy nem áll ki még egyszer Kamala Harissel. „Kamalának arra kellene összpontosítania, hogy mit kellett volna tennie az elmúlt közel négyéves időszakban. Nem lesz harmadik vita!” – írta akkor a Republikánus Párt elnökjelöltje.

Trump júniusban Joe Biden jelenlegi elnökkel, akkori demokrata elnökjelölttel vitázott. A legtöbb elemzés szerint a vitából Trump jött ki győztesen, Biden ugyanis többször belezavarodott mondanivalójába és elfelejtette, mit akart mondani. Biden – részben a vita hatására – azóta visszalépett az elnökjelöltségtől, és átadta azt Kamala Harrisnek. Harris és Trump vitáját a legtöbb elemzés, és a szavazók jó része szerint a demokrata jelölt nyerte.

Trump és Harris vitáját az Elektor adásában elemeztük ki:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!