Pekingben megnyílt az első nemzetközi teqball kutatóközpont

2024. szeptember 20. – 13:05

Pekingben megnyílt az első nemzetközi teqball kutatóközpont
Fotó: Li Ming / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyílt Pekingben az első nemzetközi teqball kutatóközpont – írja az MTI.

A pekingi Fővárosi Testnevelési Egyetem a Nemzetközi Teqball Szövetséggel, a Pekingi Teqball Szövetséggel és a Pekingi Olimpiai Fejlesztési Bizottsággal közösen hozta létre a Nemzetközi Teqball Kutatóközpontot.

A pekingi intézményben először fakultatív tárgyként hirdették meg a teqballt. Először tíz helyet hirdettek meg a programban, de mivel ez – talán nem meglepő módon – azonnal betelt, ezért tavaly 20 fővel, idén 40 fővel indul a képzés. Borsányi Gábor, a Teqball szövetség elnöke szerint „könnyen lehet, hogy a pekingi Fővárosi Testnevelési Egyetem falai közül kerül ki a teqball első olimpiai bajnoka”.

Bár valószínűleg sokan kíváncsiak rá, hogy konkrétan mivel foglalkozna a kutatóintézet, a válaszra még várni kell. „Egyelőre nem szabtunk határt, hogy pontosan mit is kutatnánk, és fiatal sport lévén szinte bárminek lehet olyan eredménye, ami változást hozhat” – mondta Borsányi Gábor.

A Magyar Teqball Szövetség Facebook-oldala szerint éppen a napokban rendeznek meg egy teqball nemzetközi versenyt a kínai fővárosban.

A hungarikummá nyilvánított sporthoz az eszközöket a Teqball Kft. gyártja. A cég a biatorbágyi gyárának szinte összes dolgozóját kirúgta a nyáron. Akkor Nemes Tamás, a Docler Holding kommunikációs vezetője a Telex megkeresésére azt válaszolta: „A Teqball Kft. menedzsmentje áttekintve a jelenlegi gazdasági és piaci lehetőségeket úgy döntött, hogy tovább erősíti a cég és a sportág nemzetközi terjeszkedését. A 156 országban nemzeti szövetséggel rendelkező FITEQ elsősorban az amerikai és az ázsiai piacra, a sportág külföldi népszerűsítésére fókuszál a jövőben.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!