Letartóztatták a férfit, aki merényletet tervezett Donald Trump ellen

2024. szeptember 16. – 06:48

Letartóztatták a férfit, aki merényletet tervezett Donald Trump ellen
A Secret Service és a Belbiztonsági Hivatal ügynökei ellenőrzik Ryan W. Routh korábbi otthonát az észak-karolinai Greensboróban. A férfit azzal gyanúsítják, hogy merényletre készült Donald Trump republikánus elnökjelölt és volt amerikai elnök ellen Floridában – Fotó: Jonathan Drake / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatta a Palm Beach megyei rendőrség azt az 50 év körüli férfit, aki a gyanú szerint merényletet tervezett Donald Trump volt amerikai elnök ellen helyi idő szerint vasárnap, írja a BBC. Az FBI, a titkosszolgálat és az ügyészség közös tájékoztatóján elhangzott, hogy merényletkísérletként kezelik az esetet, mivel a férfi 250-450 méterre volt a republikánus elnökjelölttől, aki éppen a Trump International Golf Club területén golfozott.

A Secret Service ügynöke azután adott le lövéseket, miután egy AK-47-es típusú fegyvert vett észre a bokrok között, ahonnan egy férfi is előbukkant. A golfpálya széléhez közeli bokrokban találtak egy fegyvert, távcsövet, hátizsákot és egy GoPro kamerát is.

A CBS News szerint a férfit Ryan Wesley Routh néven azonosították. A BBC azt írja, hogy Routh 2023-ban azt mondta a New York Timesnak, hogy segíteni akarja az ukrajnai háborús erőfeszítéseket, és afgán katonákat akar toborozni, akik elmenekültek a tálibok elől.

Trump demokrata kihívója, Kamala Harris a történtek után azt írta: őt is tájékoztatták arról, hogy lövések dördültek Trump floridai birtokának közelében. „Örülök, hogy biztonságban van. Az erőszaknak nincs helye Amerikában” – tette hozzá Harris.

Donald Trumpot, az Egyesült Államok korábbi elnökét és a novemberi elnökválasztáson újrainduló republikánus elnökjelöltet július 13-án lőtték meg a pennsylvaniai Butlerben tartott választási gyűlésén. A 20 éves elkövető több embert eltalált, miután leadta lövéseit. Donald Trumpnak csak a füle sérült meg, egy résztvevő halálos lövést kapott, ketten pedig megsérültek a lövöldözésben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!