Donald Trump: Utálom Taylor Swiftet

2024. szeptember 15. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump igencsak berágott Taylor Swiftre, miután az énekesnő nyilvánosan állt ki Kamala Harris mellett az amerikai elnökválasztási vita után. A volt amerikai elnök Truth Socialre írta ki csupa nagybetűvel, hogy „UTÁLOM TAYLOR SWIFTET”, írja a Variety.

Az X-en közzétett bejegyzésében Trumpnak válaszolva Liz Cheney – egy Harrist támogató volt kongresszusi képviselő – idézte a megjegyzést, és ezt írta: „Mondja a legkisebb ember, aki valaha élt”, utalva egy dalra Swift legutóbbi albumáról. Ana Navarro, a republikánus párt stratégája és kommentátora, aki hangos Trump-kritikus, azt írta az X-en: „Donald Trump elvesztette azt a kevés józan eszét, ami maradt. Taylor Swift megtörte”.

A múlt héten Taylor Swift egy Instagramon közzétett posztban reagált az amerikai elnökválasztási vitára, és kijelentette, hogy Kamala Harrisre és Tim Walzra fog szavazni a választáson.

Taylor Swiftet a 2010-es években a szélsőjobboldalon sokan az „igazi” amerikai sztárnak tartották – értsd, egy szőke, kékszemű, fehér nő, szemben mondjuk Beyoncéval –, azonban ezt a besorolást maga az énekesnő zúzta szét, amikor a 2018-as előválasztáson nyíltan kiállt a demokrata jelöltek mellett Tennessee-ben, majd pedig több, inkább a demokrata párthoz közel álló társadalmi ügyet is felkarolt, mint az LMBTQI-jogok vagy a nők születésszabályzáshoz való joga. Azonban Swift csak módjával áll bele pártpolitikai ügyekbe, Joe Biden csapata például hiába kilincselt nála támogatásért.

Swift Harris melletti kiállása az elnökválasztási kampány egyik fontos epizódja lehet. Az énekesnő ugyanis egy autonóm zeneipari entitás, aki az Egyesült Államokban több tízmilliós elkötelezett rajongótáborral rendelkezik (Instagram-profilját 283 millióan követik). Ez a rajongótábor ráadásul főleg, de nem kizárólag Z-generációs nőkből áll – egy Kamala Harris kampány számára kulcsfontosságú választói csoportból.

Trump korábban csodálatát fejezte ki Swift iránt, legalábbis a megjelenése miatt. „Szerintem gyönyörű – nagyon szép! Nagyon szépnek találom. Szerintem liberális. Valószínűleg nem szereti Trumpot. Úgy hallom, nagyon tehetséges” – mondta korábban a Variety egyik főszerkesztőjének, Ramin Setoodehnak. Aztán Swift Instagram-posztját követően a volt amerikai elnök azt állította: „Soha nem voltam Taylor Swift-rajongó”, és azt mondta, „valószínűleg meg fog fizetni ezért a piacon”, utalva az Instagram-posztra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!