Az osztrák vasúttársaság szerint nem érdemes vonattal próbálkozni, ha Ausztriába utazunk a hétvégén

2024. szeptember 12. – 17:47

Másolás

Vágólapra másolva

Az ÖBB azt javasolja, hogy ne utazzunk vonattal Ausztriába, illetve Ausztriából és Ausztrián keresztül a hétvégén, mert a következő napokra előre jelzett heves esőzések miatt több vonalon is szünetelhet a vonatforgalom Ausztriában – írja a Mávinform.

Az osztrák vasút a nemzetközi utasoknak rugalmas jegyhasználatot biztosít, így bármelyik vonatra érvényes a menetjegy minden Ausztriába, illetve Ausztriából és Ausztrián keresztül közlekedő vonatra. Azok, akik szeptember 12-ig vásárolták meg jegyüket a szeptember 13–15. közötti időszakra, szeptember 12–18. között használhatják fel a jegyeiket. A későbbi utazást tervezőknek a meglévő jegyüket kezelési költség nélkül térítjük vissza vagy cserélik ki.

A fenti időszakban bármelyik Ausztriát érintő járattal lehet utazni érvényes menetjeggyel, járathoz kötöttség nélkül. Amennyiben másik vonatot választanak, úgy új helyjegyet kell váltani, amit díjmentesen állít ki a vasúttársaság. Az utazást érintő intézkedésekről az osztrák vasút honlapján olvashatnak.

Az Ausztriában várható esőzés akkora lehet, hogy az a Duna magyarországi szakaszán is árvizet okozhat. Az Alpokban pedig fél-egy méteres hó is lehullhat a hétvégén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!