Három izraelit lőtt le egy merénylő a jordániai határnál

2024. szeptember 8. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael lezárta összes szárazföldi határát Jordániával. Gázában több tucat áldozata van az izraeli légicsapásoknak. A Hezbollah megtorló rakétákat indított a libanoni civilek halála után. Összefoglalónk az izraeli-plesztin konfliktus híreiről.

Az izraeli hadsereg jelentése szerint három civilt lőtt le egy támadó a jordániai határnál, az Allenby-hídnál. A támadó teherautón érkezett a határhoz, majd onnan kiszállva adta le a lövéseket. A merénylőt a biztonságiak lelőtték, majd a teherautót is átvizsgálták.

Fotó: Ammar Awad /Reuters
Fotó: Ammar Awad /Reuters

A BBC beszámolója alapján a támadásról videófelvétel is készült, amin látszik, ahogy a merénylő a határállomáshoz sétál, majd három lövést ad le, mielőtt őt is eltalálják. A jordániai hatóságok vizsgálják az esetet, az izraeli hatóságok a merényletet követően lezárták az összes jordániai szárazföldi határátkelőt.

Segélyszervezet munkatársának családja halt meg Gázában

Egy izraeli rakéta ugyanezen a napon megölte egy segélyszervezet munkatársát és négy családtagját. A szervezet munkatársa, Mohammed Morsi a gázai polgári védelmi csoportnak dolgozott, tüzeket oltottak és a romok alól mentettek ki embereket. Morsi a jabaliyai házában volt, amikor arra csapást mértek.

Több tucatnyi áldozata van Gázában a légicsapásoknak

Az AP riportja szerint több mint tucatnyi áldozata van a Gázai-övezetben az izraeli légicsapásoknal. Az Al-Awda kórház arról számolt be, hogy kilenc halottat szállítottak hozzájuk két légitámadás után.

Az Al-Aqsa kórház pedig arról tájékoztatott, hogy egy nő és két gyereke vesztette életét a Bureij menekülttáborhoz közel lévő házat érő légicsapásban.

A gázai polgári védelem szerint Észak-Gázában, Jabaliyában egy iskolából óvóhellyé alakított épületet ért találat, itt legalább négy halottról és két tucat sebesültről ír a Guardian. Az izraeli hadsereg szerint egy Hamász búvóhelyet ért találat egy régebbi iskolaépületben.

A Hezbollah rakétákat indított Izrael felé

A Hezbollah vasárnap rakétákat indított egy észak-izraeli város ellen, órákkal azután, hogy Libanon egészségügyi minisztere bejelentette, hogy egy izraeli támadásban megöltek három libanoni civilt – írja az AFP-re hivatkozva a Guardian.

A libanoni egészségügyi minisztérium közleménye szerint az izraeli támadásban további két embrük sebesült meg, egyik kritikus állapotban van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!