Először azonosítottak olyan madárinfluenzás beteget, aki nem érintkezett fertőzött állattal

2024. szeptember 7. – 18:11

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai egészségügyi hatóságok először azonosították a madárinfluenza fertőzést olyan betegnél, aki nem érintkezett közvetlenül fertőzött állattal – írja a BBC.

A Missouri államban élő beteget kórházban kezelték, és azóta felépült – közölte a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC).

A CDC szerint ez a megbetegedés a 14. madárinfluenzás eset az Egyesült Államokban idén, de a vírus kockázata továbbra is alacsony a lakosság körében.

A madárinfluenza egy vírusos betegség, amely elsősorban a madarakat és más állatokat érinti. Az emberi fertőzések ritkák.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma március 25-én jelentette az első H5N1 vírusfertőzést Texasban, miután több államban csökkent a tejhozam. Ezután érkezett jelentés arról is, hogy ember fertőződött meg a vírussal ugyanitt, ez volt az első emlősről emberre terjedő eset. Egy friss kutatás szerint már körülbelül négy hónapja terjedhetett a madárinfluenza az amerikai szarvasmarhák között, amikor sikerült felismerni az első esetet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!