Az olimpiai öt karika örökre az Eiffel-torony része maradhat

2024. szeptember 1. – 14:55

Másolás

Vágólapra másolva

Párizs több mint 300 méter magas szimbólumára júniusban került fel az öt azonos méretű karika, jelezve, hogy a városban zajlanak július 26-tól a nyári olimpiai, majd augusztus 28-tól a paralimpiai játékok. Párizs polgármestere, Anne Hidalgo azonban szombaton bejelentette, hogy az olimpiai gyűrűket a paralimpia után is megtartják, így az örökre az Eiffel-torony része maradhatna, írja a France24.

Fotó: Mustafa Ciftci / 2024 Anadolu
Fotó: Mustafa Ciftci / 2024 Anadolu

„Párizs polgármestereként a döntést én hoztam meg, de a NOB (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) egyetértésével”, mondta Hidalgo az Ouest-France francia napilapnak. „Tehát a gyűrűk az Eiffel-tornyon maradnak”, hangsúlyozta, de azt, hogy meddig, valójában nem pontosította. Azt viszont hozzátette, hogy a jelenlegi acélgyűrűket egy könnyebb szerkezetűre cserélik, mert túlságosan súlyosak, a méretük viszont azonos marad.

Hidalgo azt is elmondta, hogy szeretné, ha az olimpiai üst a Tuileriák kertjében maradna, de erre a végső szót Emmanuel Macron elnöknek kell kimondania, mivel a terület állami tulajdonban van. A polgármester szerint az olimpia sikeres hozadéka, hogy a francia nép „újra beleszeretett Párizsba”, amely „soha többé nem lesz ugyanolyan, mint azelőtt”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!