Üreget ásott egy dán strandon lévő homokfalba két német gyerek, az rájuk omlott, és maga alá temette őket

2024. augusztus 28. – 23:42

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kilenc és egy tizenkét éves német fiú is meghalt kedden Dániában, miután rájuk omlott egy homokfal, amelybe üreget ástak – írja az ABC News a rendőrség szerdai közlése alapján. A müncheni fiúk a családjaikkal nyaraltak Norre Vorupor településnél, amikor homokdűne megindult, és maga alá temette őket.

A fiúkat a fal leomlása után 40 percig keresték, mire a tűzoltók és rendőrök kihúzták őket a homok alól. Mentőhelikopterrel, kritikus állapotban szállították őket az aarhusi kórházba, ahol mindketten meghaltak.

Egyes kutatások szerint több ember hal meg a homokba fulladva, mint cápatámadásban, írta Stephen P. Leatherman, a Floridai Nemzetközi Egyetem tengerpart-kutató professzora aWashington Postban megjelent írásában. Példaként azt a februári esetet említi, amikor egy 7 éves kislány meghalt, miután a bátyja egy körülbelül kétméteres lyukat ásott a homokba egy floridai strandon, a homok ráomlott és élve eltemette a gyereket, a tűzoltók nem tudták kimenteni.

Az Egyesült Államokban 1997 és 2007 között 31 halálos áldozatot követeltek a beomló homokgödrök, többségük gyermek, 87 százalékuk férfi – írja a partvidékkutató, aki részletesen levezeti, hogy a homok súlya, állaga és jellege miatt mennyire nehéz dolguk van az életmentőknek, ha homokba süllyedt embert kell menteniük. A homokról, ami a XXI. század legfontosabb nyersanyaga, ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!