Lelőtték a túszejtőket az orosz börtönben, ahol megkéseltek egy őrt

2024. augusztus 23. – 15:55

Másolás

Vágólapra másolva

Magukat az Iszlám Államhoz tartozónak valló rabok túszokat ejtettek egy oroszországi börtönben, Volgográdban, és legalább egy börtönőrt megöltek – írta a Guardian csütörtök délután. Néhány órával később a Nemzeti Gárda meg is oldotta a helyzetet, írta a DW.

A börtön fegyelmi bizottságának ülése zajlott, amikor a fogvatartottak az őrökre támadtak és túszokat ejtettek a személyzet tagjai közül, áll a börtön első közleményében. Pár órával később az orosz Interfax írta meg, mesterlövészek négy lövéssel semlegesítették a négy foglyot, akik a túszokat ejtették. Volgográd kormányzója, Andrej Bocsarov azt mondta, néhány túsz meghalt, az áldozatok pontos száma még nem ismert.

Egy orosz Telegram-csatornára került ki egy videó először, amelyen legalább három hadonászó rab, és egy vértócsában fekvő börtönőr látható, az egyik rab kést tartott a kezében. A videóban az egyik túszejtő azt állítja, hogy a csoportjuk az Iszlám Államhoz tartozik.

Oroszországban több iszlamista támadás is történt a közelmúltban. Júniusban hasonló túszdráma játszódott le Rosztovban, ekkor is az Iszlám Államhoz köthető rabok ejtettek túszokat. Az orosz különleges erők ekkor beavatkoztak, és kiszabadították a két börtönőrt. Márciusban Moszkvában történt terrortámadás, amelyet az Iszlám Állam magára vállalt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!