Trump golyóálló üveg mögött tartotta meg első beszédét a merényletkísérlet óta

2024. augusztus 22. – 21:12

Trump golyóálló üveg mögött tartotta meg első beszédét a merényletkísérlet óta
Fotó: Peter Zay / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump egykori amerikai elnök és jelenlegi republikánus elnökjelölt megtartotta az első nyilvános beszédét Észak-Karolinában azóta, hogy július 13-án rálőttek a pennsylvaniai Butlerben.

Trump a beszédét golyóálló üveg mögött tartotta meg. Az Associated Press beszámolója szerint a beszéd helyszínén konténerekből húztak falakat, a tetőkön pedig mesterlövészek voltak. A beszéd helyszíne egy repüléstörténeti múzeum volt.

A volt elnök a beszédében Joe Bident és a választásokon helyette induló Kamala Harrist kritizálta, többek között őket okolta az orosz–ukrán és a közel-keleti háború miatt is. Megkérdezte a közönségét, hogy személyeskedjen-e velük kapcsolatban. Amikor pozitív visszajelzést kapott, Trump kifejtette, hogy Kamala Harris a legradikálisabb baloldali, aki valaha ebben a pozícióban indult választáson az Egyesült Államokban. Szerinte „Kamala elvtárs” tönkre fogja tenni az országot, ha nyer.

A demokraták ezekben a napokban tartják Chicagóban a jelöltállító gyűlésüket. A gyűlésen felszólalt az Obama házaspár, Tim Walz pedig hivatalosan is vállalta, hogy alelnökként fog indulni az őszi választáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!